Den danska sajten Tgt.dk har listat världens tio farligaste stränder. Det är de farligaste stränderna, där flest hajattacker sker, allt enligt “International Skark Attac File. Här är listan där risken är störst;

1. Smyrna Beach, Florida
Stranden stått för en stor del av världens hajangrepp –  under 2007 attackerades 112 personer runt om i världen och 17 av dessa befann sig just här. En av dem dödades.

2. Nordkusten på ön Oahu, Hawaii
I vattnen kring den här Stilla havsön kryllar det av hajar, bland annat tigerhajar. Allra värst ska det vara kring surfarnas favoritstrand Velzyland Beach.

3. Long Beach Island, New Jersey
Vid den här stranden fanns den blodtörstigaste hajen av alla – i alla fall på film. Det var nämligen just här som författaren Peter Benchley fick inspiration till romanen ”Jaws”. År 1916 inträffade en rad blodiga hajattacker här, men i dag är det ingen fara att ta ett dopp.

4. West End, Grand Bahamas Island
Här finns bland de hajrikaste vattnen i världen, bland annat med ett stort bestånd av tigerhajar. Attackerna som inträffat har inte varit många, men senast förra året dödades en österriskisk turist.

5. Beaches of Brevard County, Florida
Turisterna flockas vid vackra Cocoa Beach, Jetty Park och Klondike Beach. Men det är inte helt ofarligt
att bada här. De senaste hundra åren har man rapporterat runt 90 hajattacker härifrån.

6. Horry County, South Carolina
Under de senaste hundra åren har fler än 50 personer råkat ut för hajar vid stränderna i Horry County. De flesta har simmat och surfat vid den populära stranden Myrtle Beach. Men om du planerar en tripp hit kan du ta det lugnt – senaste någon dödades av en haj här var 1852.

7. Solana Beach, Kalifornien
På Solana Beach, som ligger alldeles intill ett särskilt hajrikt område, finns det gott om sälar. En 66-årig man som tog sin morgonsimtur hade otur som var där på samma gång, och han dog av skadorna han fick när hajen bet honom.

8. Kusten längs norra Australien
Kubmaneter, så kallade box jellyfish, anses vara bland de giftigaste djuren som finns. De senaste hundra åren har 60 personer dött efter att ha simmat in i maneternas tentakler, och varje år tvingas runt 40 till sjukhus. Giftet ger sår, svåra smärtor och kan orsaka hjärt- och andningsstillestånd. Senast förra året dog en sexårig pojke som badade vid Tiwiöarna.

9. Galveston, Texas
På stränderna kring Galveston har det inträffat ett antal svåra olyckor när folk stött på hajar. Sedan 1911 har 13 angrepp rapporterats, varav ett hade dödlig utgång.

10. Zihuatanejo, Mexiko
Stränderna norr om Acapulco fick stor uppmärksamhet förra året då flera personer angreps av hajar. Efter att två badare dödats fick byborna nog och satte in vaktpatruller på stranden för att få stopp på hajen.

Källa: [Expressen][Tgt.dk]
  

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *