Jag och några vänner har till hösten börjat planera en weekend till Palma. Därför är jag extra glad att idag få presentera ett inlägg från Mallorcaguide.

Palma de Mallorca

Ett av de populäraste resmålen varje år och sommar är Mallorca. Inte undra på när ön bjuder på så stor variation. Här finns allt från långgrunda och avskilt belägna stränder till den pulserande storstaden Palma de Mallorca. Just Palma de Mallorca är perfekt för en weekendresa då staden har en skön mix av shopping, bra restauranger och rikt uteliv. Slår ni er ner på en utav de många uteserveringarna, så kommer ni säkerligen tillbaka till Sverige med en lätt dos av solbränna också.

I den nyligen lanserade guiden Mallorcaguide finner ni uppdaterad information och inspiration om Mallorca. De som ligger bakom guiden har varit bofasta på ön sedan många år tillbaka och önskar att dela med sig av information och tips till turister på Mallorca. Jag har fått några bra tips från dem för er som planerar för en weekend i dit.

Palma de Mallorca, Placa Major

Shopping, restauranger och boende i Palma de Mallorca.

Söker ni boende så rekommenderas varmt Hotell Tres, Puro hotell och HM Jaime. Samtliga hotell ligger centralt i staden och shoppinggatorna ligger precis utanför dörren. De största stråken för shopping finner ni på gatorna Av. De Jaume III,  Passeig del Born och de små mysiga och gamla gatorna som leder upp till Plaça Major. Ett tips är också att gå in på de lite mindre gatorna vid sidan om huvudgatorna, här kan ni hitta många mindre butiker med unikt utbud.

Blir ni hungriga utav all shopping så finns det många kaféer. Ett tips är att besöka Es Baluard museets kafé och restaurang som har en enorm uteservering med utsikt över Palmas hamn, katedralen och hela bukten. Ytterligare ett mysigt kafé ligger i livstilsbutiken Rialto Living, ett stenkasst från Passeig del Born.

Palma de Mallorca, Es Baluard kafé

De restaurangtätaste områdena är La Lonja, Santa Catalina och gamla stan. Vill ni prova viner för en kväll rekommenderas vinoteken Wineing i La Lonja och Wine Industry i Santa Catalina. Utmärkt service och många viner att välja på. Tapasrestauranger finns det såklart gått om; Pintxo Pintxo, Tast och Ombu är några säkra val. I guiden finns över 100 restauranger presenterade i olika prisklasser och kök.

Palma de Mallorca, Pintxo Pintxo

Vill ni fortsätta kvällen så finns det många barer och uteställen. Ni hittar många barer på hamngatan Paseo Maritimo och i områdena La Lonja och Santa Catalina.

Translation;
Today Mallorcaguide is giving us some tips for our weekend in Palma de Mallorca.

Dagens Inlägg: I samarbete med Mallorcaguide
Foto: Curtesy of Mallorcaguide
Källa: Mallorcaguide

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *