Besöket i St. Stephan´s Basilican blev en helt oväntad upplevelse. På grund av ett pågående bröllop var stora delar av katedralen avstängda. Men ett oväntat regn kan ge många oväntade bilder och upplevelser. Inifrån basilikan där vi och många andra stod och väntade ut regnet, fick vi uppleva ett regnigt bröllop.

 

Sankt Stefansbasilikan eller Stefansdomen [Szent István-bazilika] är den romersk-katolsk katedralen i Budapest, Ungern. Den började byggas 1851 och blev klar 1905. Den är den största kyrkan i Budapest och sägs vara den nästa största storleksmässigt i Europa efter St. Peterkyrkan i Rom.  Detta är den viktigaste kyrkobyggnaden i Ungern och också en av de största turistattraktionerna och dessutom Ungerns tredje största byggnad. Byggnaden rymmer upp till 8 500 personer och är tillägnad Ungerns första kung St Stefan och innehåller hans mumifierade högra hand, en mycket vördad skatt.

 

 

Foto: © Discovering The Planet  

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *