Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

Jag, två andra resebloggare och två journalister [alla från Norge eller Sverige], går tillsammans med cirka hundra andra gäster på MS Seaventurer för att vara med på dess jungfruresa. Det är båtens första resa efter att ha fått nya ägare och en makeover. Från Bremen i Tyskland ska vi få vara med på en expeditionskryssning runt Island i tio dagar.

 

Island. Min kunskap om ön är det som passerar ögonvrån på TV och i media. En aktiv vulkan. Varma källor där folk badar. Islandshästar. Vulkanutbrottet 2010. Ett av världens dyraste länder… det vill säga innan finansbubblan 2008. Huvudstad Reykjavik. Mycket förändrades efter finanskrisen. Men inte naturen. På planet till Amsterdam läser jag artikel efter artikel. Om glaciärerna. Om valjakten. Om vattenfallen. Och så klart om Ekonomin.

 

När jag läst varje ord och varenda artikel, vet jag fortfarande inte riktigt vad jag ska förvänta  mig. Självklart beror det lite på att jag inte riktigt än vet vad vi ska se. Vad vi ska göra. Men båtens storlek är det som gör att den kan göra expeditionskryssningar. Programmet kan plötsligt ändra sig beroende på väder och vind. Och jag ska erkänna, att det är en av sakerna jag gillar bäst med arrangerade resor. Det är någon annan som gjort programmet och man får glädjen att ständigt bli överraskad… Ja, det finns de där gångerna när överraskningarna omfattar fyra museibesök på en dag. Mindre glädjande :).

 

Island, MS Seaventurer, liveuppdatering, Viva Cruises

 

SJÖSJUK ELLER VAGGAD TILL SÖMNS

Jag bruka inte vara nervös inför en resa, men inför denna resan var jag lite orolig över att bli sjösjuk. MS Seaventure är “bara” 112 meter lång. Ju mindre båt desto mer känner man vågorna. För att jämföra. Kryssningsfartyget Symphony of the Seas är 362 meter och kan ha 6 680 gäster. Till det behövs en besättningen på 2 200 personer. MS Seaventurer har 82 hytter för 164 gäster. Men jag har oroat mig i onödan. Redan första kvällen faller jag in i båtens mjuka rullande från vänster till höger. Från höger till vänster. Jag vaggas i sömns och har den bästa natten sömn på flera månader.

 

EXPEDITIONSKRYSSNING | TRE DAGAR TILL HAVS 

Idag är vår fjärde dag på vår expeditionskryssning, om man räknar måndagen när vi gick på. Imorgon är den första för upplevelser på land. Vårt första besök blir Seyðisfjörður och nationalparken Skálanas. Jag ser så fram emot att få dela mina upplever från hela Islands kust med er. Alla kommande inlägg från Island kommer ni kunna hitta här.

 

FOTNOT
Varför jag har morgontofflor på finmiddagen? Köpte nya skor. Bad om en storlek. Fick två storlekar mindre :). 

 

Island, MS Seaventurer, liveuppdatering, Viva Cruises

Island, MS Seaventurer, liveuppdatering, Viva Cruises

Island, Expeditionskryssning, Viva Cruises

 

Translation
Live from MS Seaventurer, the expedition cruise,  going around Iceland. 


Denna resan är en PR-resa arrangerad av Viva Cruises och United Spirit Nordic.

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Vilken spännande resa! Ser fram emot att få läsa mer om den.

    1. Sååå spännande :). En hel ny del av världen för mig och en helt ny typ av resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *