Det har blivit dags för ett nytt äventyr. Ett kanske lite oväntat resmål för att vara mig. Det var länge sedan jag behövde fundera på hur och vad jag behöver packa. Men nu ska jag på en resa till ett land där temperaturen ska vara runt 10 grader, men lätt kan skutta fem grader upp eller ner. Å jag kan vara lite känslig för kyla.

 

Kanske jag måste ha en ryggsäck istället för min kamerahandväska. Den kanske inte är så praktisk på fyratimmarsvandringar?! Men någon sådan har jag inte, [jag hade ju give-away, om ni minns, på båda Osprey ryggsäckarna jag testade, kanske borde behållit en :)]. Beställer en ny. Glöm inte vantar, mössa och halsduk. För säkerhets skull. Dessutom ska det vandras en hel del. Tror jag.

 

Så nu sitter jag här på hotellet på Kastrup och undrar om jag packat rätt. Var inte väskan lite för tung? Hade jag kunnat lämna något hemma? Ursäkten kommer snabbt… å andra sidan har jag lånat Görans resväska, å den väger två kilo mer än min. Är jackan förr tunn. Eller borde den kanske vara tunnare för att få plats med tjock tröja. Behövs underställ vid tio grader? Och är finkläderna som också behövs tillräckligt fina? Hur som är det försent att göra något nu.

 

Sverige, Kiruna, Hundspann

Kiruna

 

TILL BREMEM FÖR ATT GÅ PÅ ÄVENTYRSKRYSSAREN MS SEADVENTURE FÖR EN LÅNG KRYSSNING

Jag är alltså på väg till Bremen i  Tyskland. Där ska jag gå på ett av Viva Cruises skepp, MS Seaventure, för att åka på en tio dagars kryssning runt Island. En äventyrskryssning. Jag är också lite nervös över att eventuellt bli båtsjuk. Även om jag aldrig blivit det. Men MS Seaventure är ingen megakryssare och tar bara 164 gäster. Med sina fem våningar och 82 kabiner och sviter anses det vara ett litet fartyg. Men jag hoppas på fint väder. Å tar med åksjuketabletter.

 

Att resa innebär, att varje gång utmana sig själv lite grand. Men det var länge sedan jag kände att jag var lite nervös inför resan. Vill minnas att mitt veckolånga uppdrag i Tyska Rheingau var ett sådant. Kryssat har jag ju gjort förr, men i 30 graders värme. En två veckor lång kryssning i Karibien. Varit med om -30 grader har jag med, i Kiruna, men då var jag bara ute max två timmar i taget. Men, jag ska äntligen få upptäcka ett nytt land, ett nytt landskap och en kultur som för mig är helt ny. Oerhört spännande.

 

 

FÖLJ KRYSSNINGEN & MITT ISLÄNDSKA ÄVENTYR

Om ni vill följa min resa kan ni göra det på Instagram på Discovering The Planet och på Vivacruises_en. Om det blir några artiklar under resans gång kan jag inte svara på. Allt beror på hur långa och intensiva våra dagar blir och hur trött man är när det är dags att återvända till hytten. Men jag har laddat kameran. Laddat batterierna. Köpt extra, extra  minneskort. För tolv dagars resa, lär innebära många bilder och mycket intryck. Vi syns på Insta :).

 

 

Translation
Tomorrow I am boarding the cruise ship MS Seaventure for a ten day adventure cruise around Iceland with Viva Cruises.


Denna resan är en PR-resa och arrangeras av Viva Cruises tillsammans med United Spirit Nordic.

Foto: Pressbilder från Viva Cruises

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Oj vilken häftig resa! Jag kan hälsa från Färöarna att mössa och handskar behövs samt att lager på lager är bra.

    1. Ja, tror den blir galet spännande och färggrann :). Sa till Göran, tänk om det skulle göra ett extra stop på Färöarna, Gunilla och Christofer är där just nu :). Lager på lager. Check. Mössan, som jag tänkt använda som fotoprop, lämnades hemma. Många lager halsduk runt öronen hahah.

  2. Det låter som en himla spännande resa! Jag kommer följa dig med iver och nyfikenhet! Trevlig resa :)

    1. Tack Sanna. Verkligen spännande. En oerhörd möjlighet att få vara med om både en unik kryssning och uppleva ett för mig helt nytt landskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *