Belgien, Spa, Formel 1

 

Att träningsresor är en trend, är inget nytt. Det är en trend som hållit i sig länge. En ny trend däremot för 2020 är Sportresor. Eller kanske mer ett uppsving än trend. För sportresor har ju funnits länge. Och till och med de stora resebolagen har börjat arrangera sportresor. För inte så länge sedan gjorde Booking en rapport på hur sporten kommer påverka resandet under 2020.

 

Enligt Booking anger nästan hälften, 49 %, av världens sportentusiaster att de hellre åker och ser lagen spela på plats under 2020 än åker på semester med familjen. Undersökningen visade också att en fjärdedel skulle lägga mindre pengar på sitt barns eller sin partners födelsedagspresent än vad de skulle lägga på en resa till ett större sportevenemang. Den var kanske lite otippad. Men för idrottsfansen handlar det om att inte missa historiska ögonblick med sina favoritlag. Man vill också uppleva atmosfären i sportarenan. Och för många är det sportevenemangen som avgör vart man reser.

 

SPORTRESOR 2020 RUNT OM I VÄRLDEN

2020 är ett stort sportår för alla sportentusiaster och flera stora sportevenemang går av stapeln.  Fotbolls, UEFA EURO 2020, EM spelas i flera storstäder i Europa och det är OS i Japan. Utöver DE 12 Europeiska städer som kommer att agera värd för UEFA EURO 2020™ spelas cricketmästerskapet ”ICC T20 World Cups” i Australien i år, och även Japan kommer att anordna ett stort internationellt sportevenemang.

 

BOKA MED HJÄLP AV EN RESEARRANGÖR

Precis som med alla resor, kan man så klart välja att boka allt på egen hand. Men när det gäller dyra sportbiljetter kan det vara en fördel och lite säkrare att boka via en researrangör. Då vet man att biljetterna är äkta och du har en garanti om till exempel matchen blir inställd. En av dessa specialiserade sportresearrangör är Go Sport Travel. Bokar man en resa med dem ordnar de transport, boende och matchbiljetter. Dessutom gäller då paketreselagen.  Det innebär att man har rätt till ersättning även för matchbiljetter om till exempel flyget blir försenat eller matchen inställd. Alla resorna nedan kan ni få hjälp med hos GO Sport Travel.

 

Makedonien, Skopje

 

TRE SPORTRESOR INFÖR 2020 
[som mannen gärna vill göra]

 

FORMEL 1

Formel 1 är mannens stora passion. Dock har han stått på fler F1-banor än har har sett lopp. I Abu Dhabi fick han möjlighet att cykla på banan, men har sett lopp i både Spa i Belgien och Austin i Texas Usa. Under 2020 är hans drömdestination för Formel 1 Silverstone i England och Montreal i Canada. Mer om Görans Formel 1-äventyr kan ni läsa här.

 

FOTBOLLSRESA I ENGLAND 

GO Sport Travel har kanske marknadens bredaste utbud av sportresor och fotbollsresor. De kan hjälpa dig att boka fotbollsresor eller matchbiljetter till de största och de mest klassiska arenorna. GO Sport Travel är bland andra officiell partner till Chelsea FC, Arsenal FC, Manchester United, Manchester City, Wembley Stadium och AC Milan. Jag skulle helst vilja att det blev en match i samband med en resa till London. Och eftersom mannen helst vill se Liverpool, hade en match mellan West Ham och Liverpool på London Stadium, som är West Hams nya hemmaarena, varit en win win.

 

HANDBOLL

Mannen är en extrem handbollsfan och åker gärna på handbollsresor. Han har hittills hunnit med både Barcelona, Köln i Tyskland, Skopje i Nordmakedonien, Wroklaw i Polen och Danmark. Själv var jag med och såg en match när IFK Kristianstad spelade, och jag kan någonstans förstå charmen och gemenskapen i arenan. Eftersom Kristianstad som är vår hemstad, är också stadslaget det han helst tittar på. Nästa handbollsresa går till… well… det beror på var Sverige spelar.

 

 

Makedonien, Skopje

 

Translation
Today we are talking about the big sport year that is 2020. With both the European fotboll champinonships and The Olympics in Japan ahead. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *