…har sista åren fått bära många hundöron, enligt mig helt orättvist. Självklart förstår man miljöaspekten av att handla dryck på flaska, men gäller det inte alla drycker på flaska? Hur kan det vara så att alla undersökningar som görs, gäller just flaskvatten?

 

“Konsumentföreningen Stockholm (KfS) konstaterade 2007 att produktion och transport av buteljerat vatten åstadkom utsläpp på cirka 34 000 ton koldioxid per år. Det motsvarar vad 12 500 bilar släpper ut årligen. KfS konstaterade också att försäljningen av buteljerat vatten hade ökat kraftigt de senaste åren.” Min fråga igen är, gäller inte det samma andra drycker på flaska?

 

Självklart ska man välja kranvatten om man har möjlighet för miljöns skull, men man ska inte behöva tvingas att dricka drycker fulla av socker istället, jag bara vägrar. Kan det vara så att ökningen på flaskvatten faktiskt har att göra med att folk blivit lite mer medvetna om av vad de stoppar i sig? Om jag sitter i bilen och blir törstig, väljer jag hellre att köpa vatten än läsk.

 

Kanske vore det ett bra alternativ att titta över buteljeringsalternativen istället för innehållet… Mer om konsumtionen av flaskvatten här och här.

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *