Orkanen Sandy drar just nu fram över östkusten i Usa. Enligt amerikanska orkancentret drog stormen fram i 39 meter per sekund igår. Man varnar nu för att stormen kan bli  livshotande, med orkanvindar längs kusten och kraftiga snöstormar. Orkanen väntas ikväll eller imorgon kollidera med en snöstorm i väster och kalla arktiska vindar från norr, vilket kan ge mycket kraftiga regn- och snömängder, vid sidan av mycket starka vindar. Meteorologer talar om “den perfekta stormen” när två starka ovädersystem möts i New York-området och riskerar att resultera i en av de värsta stormarna i USA:s historia. Den väntas dra fram över en sträcka på över 1 300 km.

Hittills har 7 600 flyg från Norra Carolina till Conneticut har ställts in, tågförbindelser i stora delar av nordöstra USA är inställda, tunnelbanan i New York har stängts av, 350 000 människor i New York har evakuerats,  och 50 miljoner människor beräknas vara hotade av stormen.

Vi är väl ganska trygga här borta, men lite jobbigt är att mamma är fast där, och hennes flyg skulle ha gått just idag. I skrivande stund har vi ingen aning om när vi kan få hem henne…

 

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.