Med surdegen i handbbagaget reser hon över hela världen, samlar på sig intryck, möten och inspiration. För Malin Elmlid, aktuell med boken The Bread Exchange, blev brödet biljetten till ett rikare liv. Hon bor idag i Berlin och fortsätter driva projektet The Bread Exchange. På sin sajt berättar hon om möten och upplevelser hon samlar på sig genom att byta bröd mot vad som helst som kan inspirera henne. Det hela började när hon jobbade som försäljningschef i modebranschen och nästan alltid var på resande fot.

Hon bestämde sig för att försöka äta lite sundare genom att dra ner på kolhydraterna och bara äta bröd som var bakat på surdeg. När det visade sig vara svårt att hitta sådant bröd började hon baka själv. Det bröd som blev över efter gav hon bort till grannar och vänner. Efter ett tag började det komma gåvor tillbaka. Allt från en teckning målad av grannbarnen till spabehandlingar och resor. Nu, sju år och nära 1400 byten senare, har hennes surdeg bland annat varit i Paris arton gånger, fyra gånger i i Usa, i Marocko, Polen, Schweiz och Egypten.

Malins 5 bästa brödresor;
– När jag bakade tillsammans med hotellpersonal i Marrakech i utbyte mot några hotellnätter.
– När jag i utbyte mot bröd blev inbjuden till en 22-rätters middag tillsammans med Europas konstsamlarelit i Basel,Schweiz.
– När jag satte en ny surdegsgrund i Sinaiöknen i Egypten, ett land känt som brödets vagga. Nu finns en bit av Sinai i alla mina bröd.
– När jag åkte till ett bageri i Höje, Värmland, och fick lära mig grunderna i surdegsbakning av bagarna Lars Gustavsson och Manfred
Enocksson.
– Alla de gånger jag bytt mitt surdegsbröd mot hotellnätter i Antwerpen. Jag älskar Belgien.

 

Translation;
Malin Elmlid travelled throw the world exchanging her bread for livingaccomodations and other experiences. Now you can buy her book The Bread Exchange.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.