England, London

 

Jag hamnar ofta i samtal som kretsar kring resor och vår värld. Det är kanske inte så konstigt. Men förr eller senare kommer alltid frågan om var man har varit och vart man vill resa. Och vi har rest en del, men när samtalet kommer till Storbritannien och London, och jag erkänner att jag aldrig varit där, höjs många ögonbryn av förvåning. “Du måste dit”. Och, ja, det måste jag nog. Jag har senaste året framför allt börjat titta på upplevelser utanför London.

 

Uppleva charmen med Norra England

Eftersom jag inte har varit i England, så ser allt i min fantasi ut som “Hem Till Gården”. TV-serien som gick när jag var liten, herrans massa år sedan, och vad jag vet fortfarande går. När jag letar bildinspiration är det faktiskt också lite det jag ser.  I nordöstra England kan man till exempel uppleva livliga städer, pittoresk landsbygd, historia och lokal mat i världsklass.

 

Newcastle och Gateshead

Både Newcastle och Gateshead har mycket att erbjuda och är jättebra alternativ för en weekend. Här hittar man pubar och nattliv vid promenadstråken vid floden Tyne. Området Quayside, ett tidigare industriområde, är i dag en modern mötesplats och ett perfekt ställe för mingel.  Men här finns också kultur, arkitektur och shopping. På Gateshead-sidan av floden ska man kanske inte missa the BALTIC Centre for Contemporary Art, ett gigantiskt internationellt center för nutida konst. Mitt i centrala Newcastle hittar man eleganta Grainger Town och Grey Street, det historiska, kulturella och shoppingtäta hjärtat i staden.

 

Durham & Sunderland

Inte långt från Newcastle hittar man den historiska och mysiga staden Durham. Här får man inte missa den vackra katedralen som invigdes 1093. Katedralen är upptagen på Unescos världsarvslista, precis som slottet i Durham, och är i dag ett av de bästa exemplen på en katedral i normandisk stil i Europa. Vid kusten ligger Sunderland som bjuder på häpnadsväckande stränder. Sunderland har gjort sig kända över hela landet för sin fantastiska glaskonst.

 

Translation:
I have yet to visit England and hope to do so soon. There is much to explore, especially in the Northern Parts.

 


I samarbete med: [Visit Northern England]

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *