Bucketlist, drömresor

 

På grund av dagsformen, har jag inte direkt ,längtat efter att resa. För första gången någonsin för mig, har jag inte heller haft någon ny destination att längta efter. Vilket är lite som att förlora sin identitet. Det är ju inbyggt i mitt DNA. Så jag tvingade mig själv att skapa en Bucketlist, för resor jag hade gjort, om jag inte hade behövt ta hänsyn till min hälsa.

 

Att tillåta mig själv att drömma fritt, visade att jag tydligen hade fler drömresor än jag kunnat ana. De flesta kommer säkert förbli en dröm. Det började med tre, till mitt månadssvep, men blev helt plötsligt en lista på 11 10 drömresor, och blev istället ett helt inlägg. Och då har jag ändå inte med de där fantastiska lyxiga tågresorna jag vill göra. Det får bli ett annat inlägg. Det var faktiskt lite förlösande att inse att jag inte har förlorat drömmen och längtan efter att resa. Utan att den bara ligger vilande just nu på grund av min enorma trötthet. Efter denna bucktlista får jag väl göra en till. En med drömresor som är möjliga för mig att genomföra. Vilken är din absoluta drömresa?

 

LÄS MER: Hotell jag drömmer om & lite udda saker jag vill göra  & en bucketlist på saker som jag inte drömmer om

 

BUCKETLIST | 11 RESOR JAG DRÖMMER OM JUST NU


1. KINA

Kina är kanske högst upp på min önskelista. Och jag måste erkänna, att det känns ambivalent. Trots att jag oftast försöker bortse från politik när vi resor, blir det med Kina lite mer påtagligt på grund av de senaste årens händelser. Dels i Hong Kong och med Taiwan och vänskapen med Ryssland. Men det är det enda land som har en egen mapp på Instagram.

Bucketlist, drömresorFoto: Instagram

 

2. NEPAL | BHUTAN | TIBET

Detta är en resa som jag drömt om sedan jag var tonåring. Då fanns inte de ekonomiska möjligheten. Eller ens möjligheten att få komma in i Bhutan. Nu när den finns, finns inte orken att göra en sådan äventyrsresa. Det är ju en äventyrsresa som innebär mycket vandring och resor mellan länderna. Jag får nöja mig med att titta på “The Journey, 15 dagar i Nepal.

Foto: Rita Willeart / Flickr

 

3. SYDAFRIKA | ROADTRIP

Sydafrika är också ett av de där länderna som funnits på min bucketlist länge, men bara inte blivit av. Vi kom nästan dit för några år sedan när jag ville kombinera Sydafrika med Moçambique. Men när jag inte kunde hitta lediga hotell i Moçambique under våra resedatum, lade jag ner resan tillfälligt. För jag vill fortfarande göra exakt den kombon. Jag längtar dessutom efter att få göra en ny safari. Tänk att det gått nästan tjugo år [2005] sedan vi gjorde vår stora resa till Kenya och Tanzania.

Bucketlist, drömresor

Bucketlist, drömresorTanzania / Nogoro goro & Lake Manyara

 

4. NAMIBIA | ROADTRIP

I början av bloggens tid, skrev jag ett inlägg om ett övergivet hus i Namibias öken. Sedan dess har intresset för landet växt sig större och större. Och efter att ha sett fantastiska bilder från Cathinkas resa dit, blev önskan lite mer bekräftad.

Bucketlist, drömresorFoto: Gabrielle Spala / Flickr

 

5. KANADA | BRITTISH COLOMBIA | ROADTRIP

Denna drömresa är en resa som var färdigplanerad och redo att bokas för fem år sedan. Allt var klart. Jag behövde bara trycka på bokaknappen. Anledningen till att den inte blev av? Så enkelt som att det inte var så varmt som jag önskade. En genomsnittstemperatur sommartid var tjugo grader och räckte inte för mig just då och där. Men resan finns kvar på listan. Och det lär Vancouver Island, Banff och Whistler  också göra.

Foto: Alessandro / Flickr

 

6. USA | ARIZONA, UTAH, NEVADA | ROADTRIP

Jag har nog någon gång nämnt att jag känner mig ganska klar med USA för tillfället. Och det är sant. Men nästa gång vi åker dit, vill jag göra roadtrips genom Arizona, Utah och Nevada. På grund av det fantastiska landskap som finns här. Antelope Canyon i Arizona har funnits på önskelistan i flera decennier.

Foto: Kirk K / Flickr

 

7. RWANDA | BERGSGORILLOR

Detta är också en sådan där barndomsdröm som känts ouppnåelig. Sen kom filmen “De dimhöljda bergens gorillor” och önskan blev än större. Och när sedan vänner började göra resor dit, blev resan dit helt plötsligt tänkbar. Men inte för mig. Inte just nu. Det är ju ändå en ganska fysisk resa. En som gjort resan dit nyligen är Gunilla. In och läs om hennes upplevelse. Dock i Uganda. Men upplevelsen lär ju vara same same.

Foto: David Axe / Flickr

 

8. ARGENTINA & BOLIVA

Av någon anledning har det blivit alldeles för lite Sydamerika. Trots att det är en kontinent som jag drömt mycket om. Jag vill till både Chile, Ecuador, Colombia och de färgglada bergen i Peru. Men framför allt Argentina och Bolivia. Argentina efter att ha sett ett reseprogrammet och Bolivia och dess saltöken, på grund av en väns rekommendation. Han backpackade under två omgångar i Sydamerika och hans favoritland var just Bolivia. Det räckte för mig.

Foto: Sandeepachetan / Flickr

 

9. BORA BORA

Att Bora Bora finns med på min bucketlist kanske ingen blir förvånad över. Jag älskar ju hav, strand och palmer. Men att åka till Bora Bora kräver en stor plånbok. En veckas boende kan lätt kosta 100 000 kronor. Jag har dock en vän som rest mycket i området och rekommenderar grannöarna mer. Kanske prislappen är bättre där. Men Bora Bora är lite som Maldiverna. Man måste ändå uppleva dem själv.

Bucketlist, drömresorFoto: Vgm8383 / Flickr

 

10. JORDANIEN | PETRA

Jordanien har också varit på min önskelista länge. Självklart på grund av magiska staden Petra som varit med i mängder av filmer och dokumentärer. Framför allt Skattkammaren, Khazne al-Firaun. Filmer som Indiana Jones, Transformers, Arabian Nights och Mortal Kombat. Petra är ett UNESCO världsarv och ett av världens sju underverk. Mycket av arkitekturen i Petra är uthugget direkt ur klipporna. Än idag finns cirka 800 olika byggnader och monument bevarade. Men det är också en av de där destinationerna som är välbesökta. Så man får vara beredd på att dela sin upplevelse med många andra.

Bucketlist, drömresorFoto: Kevin Veau / Flickr

 

11. GÖRAN | Hade ingen drömresa

Tänkte att nummer elva skulle få bli mannens drömresa. Trots mycket funderande, kunde han inte komma på någon alls :). Bra team. Jag bestämmer vart vi åker och han är gpsansvarig. Så att vi kommer till alla platser jag vill besöka.

Oman Roadtrip

 

Translation
Sharing my current bucketlist with you guys. And it has a lots more destinations than I though I dreamed of.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

7 Comments

 1. Härlig lista, men knappt man vågar drömma längre, som världen ser ut.
  Har ändå hunnit med 6 av dina 10 ser jag.
  Kanske borde jag göra en ny drömlista utifrån hur världen har blivit?

  1. Håller med. Man vågar nästan inte drömma längre. Framför allt tänker jag inte resor österut alls. 6 av 10, wow, då behöver du inte ha samma ångest som mig :).

 2. Så härligt att du kunde känna att reselusten fortfarande finns kvar när du skrev listan. Hoppas verkligen du blir bättre snart och slipper den allra värsta tröttheten. :(
  Resorna du listat, nr 3-7, är verkligen mina drömresor också! Om 5 veckor ska jag äääntligen få åka till Sydafrika (och sen Namibia), det ska bli så kul! Allt är bokat och klart, men nuförtiden kan man ju inte pusta ut förrän resan är över typ. Men vi får hålla tummarna att det blir av. :)

  1. Tack rara du. Det hoppas jag med :). Men åhh… blir allt lite avis :). Vilken resa du har framför dig. Känns ändå som att det är resor inom Europa som oftast drabbas. Så du kommer nog iväg. Du får Instagramma massor. ♡

 3. […] också: Bucketlist – 11 resor när jag får drömma fritt på bloggen Discovering the Planet – inlägget som inspirerade mig till den här […]

 4. Vilken underbar lista!

  1. Tack Annika ♡. Behövde väcka reslusten lite :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *