Tjeckien, Kromeriz 1

 

I Kromeriz iTjeckien, Kroměříž, ligger en fascinerande blomsterträdgård. En välskött oas av olika trädgårdar och en faktisk labyrint. Omgivningen får dig nästan att känna att du bör ta på dig en vit barockperuk innan du tar dig genom trädgårdens gångar, valv och symmetriska gångar med buskar, gångar, träd, blomsterrabatter och fontäner.

 

Här finns “The Podzámecká” den stora engelsk parken och Kvetna med dess perfekt symmetriska och sofistikerade mönster av blommor. Kroměříž Gardeär en unik och magnifik trädgård i fransk stil och en åttasidig rotunda. Den representerar 1700-talets trädgårdar i Europa och brukar jämföras med trädgårdarna i Versailles. Mitt i trädgården ståtar den vackra rotundan med vackra målade dekorationer och 244 meter lång rad av pelare.

 

“The Colonnade in the Flower Garden holds no secrets, thanks to the acoustic magic
called the Dionysus´Ear! Anything you whisper at one end of the colonnade can be heard
at the other end at a disctance of 244 meters.”

 

Från början var det en frukt och grönsaksträdgård, men gjordes under 1900-talet om till en välplanerad, anlagd trädgård. Den täcker en area på 64 hektar och här finns över 200 arter av träd från hela Europa, Amerika och Asien. Att göra trädgården rättvisa med ord är svårt. Den behöver upplevas, doftas och vandras. Och sommartid är den ett ställe med regnbågens alla färger. Att den är ett UNESCO världsarv är välförtjänt och inte helt oväntat.

 

Tjeckien, Kroměříž 2

Tjeckien, Kroměříž 3

Tjeckien, Kroměříž 4

Tjeckien, Kroměříž 5

Tjeckien, Kroměříž 6

 

Translation
The Castle Garden in Kroměříž in magnificant and reminds of the gardens in Versailles.

 


Resan var en PR-resa arrangerad av Czech Tourism Scandinavia.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Så himla vackra bilder och vad vacker den var! Välförtjänt klassad som världsarv helt klart! :)

  1. Daniela says:

   Tänk om vi hade varit där medan det fortfarande blommade? Tror det hade
   varit galet vackert :)

 2. Vilket härligt ställe och vackra foton! :)

  1. Daniela says:

   Tack Maria :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *