Maldiverna, Sun Island, South Ari Atollen

 

Världens bästa stränder! Listorna skrivs på varenda resesida som om de vore den ultimata sanningen för oss sol och baddyrkare. När Expressen och Aftonbladet förra året släppte sina listor, fanns det ställen som vi så klart inte besökt. Men det fanns också ställen som vi hade besökt och som inte alls platsade på vår lista.

 

Europas bästa stränder, enligt listan, vågar jag nästan mig inte på att kommentera. Elafonissi på Kreta ligger på andra plats. En strand som jag troligtvis inte kommer återvända till någonsin. Den är inte ens med på vår topp tjugo. Under vår resa på Maldiverna började vi fundera över våra favoriter. Och våra favoriter är kanske inte era favoriter. Man har så klart olika värden när det gäller strandliv. Vad man värderar högst. Enligt mannen finns det ett stort avgörande kriterium för hur bra en strand faktiskt är. Tydligen är det ett bra tecken om jag badar :). Många gånger, är det dessutom så, att de finaste stränderna finns kring resorter som  har “städat upp stranden från bråte”. Och hur betygsätter man det?

 

VAD VI VÄRDERAR HÖGT NÄR DET KOMMER TILL STRÄNDERNA

 

Så vi började diskutera vilka våra favoriter hittills är. Samtidigt som vi befinner oss på den vinnande destination, Maldiverna. Det finns oerhört många vi faktiskt gillar väldigt mycket. Många ställen återvänder vi gärna till, men några ställen är bara lite bättre. Och just nu är det bara vinnarna som gäller. De här kriterierna är viktiga för oss.

 

  • Hur fin sanden är. Maldiverna, Zanzibar i Tanzania och Kambodja.
  • Hur rent och klart det är i vattnet. Kambodja och Maldiverna.
  • Hur varmt det är i vattnet [Dani :)]. Maldiverna och Zanzibar.
  • Hur lugnt det är… ju mindre folk desto bättre. Och gärna lååångt mellan solstolarna. Maldiverna och Dominikanska Republiken.
  • Solnedgången och framför allt en temperatur som tillåter att man kan uppleva den utan att frysa [Dani :)]. Maldiverna, Boracay i Filippinerna och Tamarindo i Costa Rica.
  • Kunna leva barfotaliv. Maldiverna, Boracay och Krabi i Thailand.
  • Hur frukostkänslan är. Alltså inte maten, utan miljön. Sitta länge med kaffe och en bok. Borneo på Malysia och Krabi i Thailand.
  • Gärna fågelkvitter :). Maldiverna, Borneo och Krabi i Thailand.
  • Och ibland är det närheten till något speciellt i samband med en fin strand. Som på Borneo där vi hade orangutangpark precis intill.
  • Och ibland, bara ibland, kan bekvämligheten av en solstol, trumfas av en finare strand. Som på Tobago.

 

10 AV DE BÄSTA STRÄNDERNA I VÄRLDEN ENLIGT EXPRESSEN

1. Grace Bay, Providenciales, Turks- och Caicosöarna.
2. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasilien.
3. Varadero beach, Kuba.
4. Eagle beach, Aruba.
5. Seven Mile beach, Caymanöarna.
6. Bäst i Europa: La Concha, San Sebastian, Spanien.
7. Clearwater beach, Florida, USA.
8. Seven Mile beach, Negril, Jamaica.
9. Bavaro beach, Dominikanska republiken.
10. Playa Norte, Isla Mujeres, Mexiko

 

DE SEX BÄSTA STRÄNDERNA I EUROPA ENLIGT AFTONBLADET

1. La Concha, San Sebastian i Spanien.
2. Elafonissi beach, Kreta, Grekland.
3. Falésia beach. Olhos de Agua, Portugal.
4. Fig tree bay, Protaras, Cypern.
5. Bournemouth beach, Storbritannien.
6. Kleopatra beach, Alanya, Turkiet.

 

Vilken är din absoluta favoritstrand och var hittar vi den :)? Här kommer de tio stränderna som är våra favoriter hittills. 

 

1. MALDIVERNA | SUN ISLAND RESORT

Maldiverna var långt, långt över förväntan på alla sätt. Stranden. Vattnet. Djurlivet. Hit vill vi absolut igen.

 

Maldiverna

 

2. FILIPPINERNA | BORACAY

Under många år, ända sedan vi var på Boracay, var white beach vår oslagbara favorit. Ändra till vi i år besökte Maldiverna. Stranden. Solnedgångarna. Barfotakänslan. Och känslan av inomhusmiljö fast man var utomhus.

 

3. TANZANIA | ZANZIBAR

Zanzibar höll sig stadigt på plats två i många år på vår lista, strax efter Boracay på Filippinerna. Tack vare vår resa till Maldiverna har nu Zanzibar trillat ner till plats tre. Men det är verkligen små avstånd i toppen och Zanzibar bara måste vi åka tillbaka till. Vi bodde i en liten bungalow i Nungwei då det fortfarande var väldigt oexploaterat.

 

 

4. KAMBODJA | KOH RONG SANLOEM

Ön Koh Rong Sanloem upplevde jag tyvärr utan mannen. Öns vackra stränder, otroliga vatten och dess lugn slog mig med häpnad. Ön hamnar under flera av punkterna ovan, men framför allt är det ett barfotaparadis.

 

 

5. MALYSIA | BORNEO

Borneo har inte mycket stränder och där det finns, finns också så klart de dyrare hotellen. Vi bara älskade hela upplevelsen på Shangri La hotell i . Dessutom fanns det en orangutangpark precis intill hotellet.

 

Malaysia, Borneo

 

6. MAURITIUS | GRAND BAIE

Mauritius är ett av ställena som jag pratar lite om ovan. Där de bästa stränderna tillhör de finaste hotellen. De allmänna stränderna på ön består faktiskt inte av sandstränder och palmer, utan lite grövre sand och tallar. Men stranden vid vårt hotell x i Grand Baie, tillbringade vi tre veckor med lätthet. Och skulle vi åka tillbaka till Mauritius skulle vi bo på exakt samma hotell. Även om det finns ännu finare hotell och ännu finare stränder.

 

 

7. KENYA | WATAMU

Det var inte helt självklart att Watamu skulle vara med på listan. Men efter lite diskussioner, kom vi fram till att stranden hade en självklar plats på listan. Av två anledningar. Ett, det fantastiska vattnet, och två, den otroliga naturen i havet. Det var lite blåsigt. Långt från resorternas bekvämligheter, men helt fantastiskt.

 

Kenya, Malindi, Watamu

 

8. TRINIDAD & TOBAGO | TOBAGO

Tobago har många fina stränder. En av våra favoriter var Englishman´s Bay. Men på andra plats kom faktiskt vår hotellstrand. Lugnet. Miljön. Vattnet. Allt bidrog till att vi gärna hade stannat tre veckor istället för två.

 

Tobago

 

9. KUBA | VARADERO

“Därom tvista de lärde.” Eller ska jag säga de beresta. Med lite snobberi tar man inte med denna vackra strand. För det är ju hit “turisterna” åker. De HÄR :) turisterna älskade Varadero och skulle åka dit igen vilken sekund som helst. Skulle man resonera så, skulle ju nästan varenda strand i Europa hamna på den listan. Vi säger ja till sanden, stranden, vattnet och solnedgångarna… och solstolar.

 

 

10. SVERIGE | SANDHAMMAREN I SKÅNE

På Österlen i Skåne hittar man den fina pärla. Vita stränder och otroligt vackra vyer.

 

Skåne, Österlen, Sandhammaren, stränderna

 

Translation
Here are our nine favourite beaches in the world so far. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *