liebster-award-nomination-2

 

Man blir lite extra glad när man blir uppmärksammad av andra duktiga resebloggare som man själv följer och gillar. För ett tag sedan blev jag nominerad till “The Liebster Award” av Maria på Fantasy Dining. Idén med Liebster awards är att lyfta fram andra bra resebloggar som man tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet. Jag har fått elva frågor av Maria som jag svarar på i detta inlägget.  Jag har också längst ner i inlägget nominerat fem andra resebloggare som i sin tur får svara på mina elva frågor.

1.Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester o.s.v.) och varför?
Alla våra reser är ganska olika. Ibland reser vi charter, ibland gör vi längre roadtrips där vi bokar hotell på vägen och ibland sätter vi ihop resorna själva. Där emot är vi väldigt dåliga på till exempel backpacking, camping och husvagn. Det är nog jag som är lite för bekväm.

2. Nämn en upplevelse du vill att fler ska se, besöka, testa eller ”utsätta sig för”?
Åh det finns så många. Om jag ska nämna ställen som verkligen bör besökas måste jag nämna Meteora i norra Grekland med alla sina kloster på bergstopparna och Kappadokien i Turkiet med sig sagolika natur. Sedan gillar jag verkligen ziplinging. Jag gick från att “vill verkligen inte göra det” till att jag måste göra det så ofta jag kan.

Liebster, Grekland, Meteora

Liebster, Kappadokien, Turkiet
3. Vilken är din favorit restaurang i världen? Vad var det för speciellt med just den?
Oj vad svårt. Men lite starkare minne av riktigt god mat har jag från Ikon i Debrecen i Ungern, Tapas Molecular Bar i Tokyo [som vi hittade tack vare Fantasy Dining], Jam Steakhouse på Okinawa och Onyx i Budapest i Ungern. Framför allt var Tapas Molecular en helt unik upplevelse.

4. Vilka tre länder har den godaste maten?
Det finns så många länder som har riktigt god mat. Men några av favoriterna är helt klart Indien, Makedonien och Italien.

5. Har du någon gång gjort bort dig kulturellt?
Det har jag säkert flera gånger. Men det enda jag kan komma på i skrivande stund, är att jag ALLTID, pussar på fel sida först när jag befinner mig i länder där man hälsar genom en puss. Eller två. Eller tre. Är det vänster till höger eller höger till vänster?

6. Vad är det värsta du varit med om under en resa?
Måste ha varit när jag var 18 och reste hem från Usa själv. På den tiden fick man ta flygbåtarna mellan Sverige och Danmark. Jag hade massor med packing, var trött och ville bara hem. Men alla båtarna var fullbokade, folk trängde sig och jag orkade inte, och det tog fyra timmar innan jag kom på en båt och ganska mycket tårar.

7. Om du bara fick resa till ett land, vilket skulle du välja då?
Filippinerna. Med över sju tusen vackra öar vore det inte svårt att åka dit om och om igen.

Liebster, Boracay, Filippinerna

Liebster, Boracay, Filippinerna 28. Vad är det konstigaste du ätit utomlands?
När vi var på Jamaica beställde mannen en rätt som de vid bordet bredvid satt och åt. Och trots att servitrisen frågade om vi var säkra, beställde vi rätten. Vi vet än idag inte vad det var. Men vi gissar fårtestiklar eller något annat inte så gott bestående av en massa fettkulor.

9. Har du under någon resa utmanat dig själv? (Tex gjort något du kanske inte vågat)
Det måste ha varit zipliningen i Costa Rica.

10.Vilket är ditt smultronställe i Sverige?
Jag gillar verkligen Sverige och här finns sååå många smultronställen. Eftersom jag gillar Skåne måste det vara med på listan. Men jag gillar också Kiruna, Smögen och Gotland. Och det finns så mycket kvar att upptäcka.

11. Vad kan du inte resa utan? (Bortsett från pass och pengar)
Kameran. Utan en kamera skulle jag känna mig vilse. Fotograferandet är en stor del av resandet för mig.


De fem resebloggare som jag nominerar, är bloggar jag ofta hämtar inspiration från och tycker ska uppmärksammas lite extra:

Äntligen VilseJeanette SeflinLanclin, Marias Memoarer, Fantasiresor och  Geotraveler’s Niche.

 

ELVA FRÅGOR TILL RESEBLOGGARNA

1. Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester o.s.v.) och varför?
2. Berätta om ett resmål som du tycker är underskattat och som fler borde upptäcka!
3. Vilka tre storstäder gillar du mest och varför?
4. Vilka tre länder har den godaste maten enligt dig?
5. Finns det något ställe du aldrig vill resa tillbaka till och i så fall varför?
6. Vilka språk pratar du, och hur påverkar det dina val av resmål?
7. Berätta om ett möte med människor som ledde till något oväntat!
8. Har du någon gång gjort bort dig kulturellt? Berätta!
9. Berätta om ett tillfälle när du utmanat dig själv och gjort något som du egentligen inte vågade!
10. Om du hade obegränsat med pengar – vart och hur skulle du resa då?
11. Vart går nästa resa?

 

Header Albanien

 

Translation:
I have been nominated for The Liebster Award. Thank You. And here is me answering eleven questions about our travelling. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Tack Daniela :) Roliga frågor som vi får se om jag har svar på :)

  1. Det har du säkert :)
   Ha en fin sommar!

 2. Kul att läsa dina svar. Haha, de där kindpussarna som helst ska vara luftpussar kan bli rejäla riktiga om man inte aktar sig … :)

  Imponerande med zipliningen! Såg att ni gjort det på Mauritius. Och apropå Mauritius har vi fått tänka om nu, angående Qararresan. Qatar flyger nämligen inte dit!

  1. Exakt. De där kindpussarna :).

   Oh vad tråkigt med Mauritius, men gissar att du redan har hittat något annat riktigt kul
   och intressant.

   Ha en fin sommar!

 3. Kul att läsa dina svar! Kappadokien skulle jag gärna se, har aldrig varit i Turkiet. Kindpussarna vänjer jag mig aldrig riktigt vid heller… ;)

  1. Jag tror att ni hade gillat Kappadokien. Riktigt häftigt landskap.
   Kanske nästa Europatur med husbilen ;)

 4. Vad roligt att läsa dina svar :) Kappadoiken är verkligen en plats jag skulle vilja besöka, ser så himla häftigt ut!

  1. Tack för att du nominerade mig. Var faktiskt riktigt roligt att få svara på denna
   typen av frågor. Man får tänka till :). Kappadokien är absolut att rekommendera.

 5. Om man tycker om att resa då är bilen den bästa alternativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.